Hvordan velge riktig trafikkspeil for din eiendom – Ramper.no
Ramper.no For bedre tilgjengelighet for proffe og private kunder
Handlevogn 0

Hvordan velge riktig trafikkspeil for din eiendom

Trafikkspeil er et essensielt sikkerhetsverktøy brukt for å forbedre synlighet og forhindre ulykker på arbeidsplasser, veier, parkeringshus og andre steder med begrenset sikt. Valg av riktig trafikkspeil kan være en utfordring, med mange tilgjengelige alternativer. I denne guiden vil vi se på de viktigste faktorene du bør vurdere når du velger et trafikkspeil, samt presentere noen anbefalte produkter som kan imøtekomme dine behov.

Trafikkspeil

Hvilke faktorer bør vurderes ved valg av trafikkspeil?

Bruksområde og plassering

Først og fremst må du vurdere hvor speilet skal brukes. Et trafikkspeil som skal plasseres utendørs trenger å være mer robust og værbestandig, enn et speil for innendørs bruk. Eksempelvis er Rektangulært Trafikkspeil i Polymir et slitesterkt speil laget av uknuselig Polymir®-materiale, ideelt for utendørs bruk i parkeringshus, interne veier, kryss og påkjøringsfelt.

Synsrekkevidde

Hvor langt du trenger å se med speilet er en avgjørende faktor. Et mindre trafikkspeil er å foretrekke ved kortere avstander, mens et større speil kan dekke lengre avstander. Vårt Universal Trafikkspeil på 50 cm, tilbyr en synsrekkevidde på 7 meter og passer godt til små- og mellomstore applikasjoner.

Størrelse og synsvinkel

Trafikkspeil kommer i ulike størrelser, med forskjellige synsvinkler. En større synsvinkel gir bedre oversikt over området, noe som er avgjørende i blindsoner og på uoversiktlige steder. Vi tilbyr blant annet Trafikkspeil Universal, med en synsvinkel på 130 grader som fås i diameter på 45, 60 eller 80 cm for allsidig bruk.

Materiale og holdbarhet

Materialet trafikkspeilet er laget av, påvirker holdbarheten og hvor lett det er å vedlikeholde. Polymir®-materiale, som brukes i Trafikkspeil Polymir Sirkulær, er kjent for å være uknuselig og svært slitesterkt, noe som gjør det ideelt for utendørs bruk.

Festemetoder

Trafikkspeil kommer ofte med ulike festemetoder, som kan avgjøre hvor speilet monteres. Utkjøringsspeilet Polymir 30cm, leveres eksempelvis med festemidler for både vegg- og stolpefeste. Dette sikrer fleksibilitet under installasjonen, og er spesielt viktig for å sikre stabil og korrekt plassering av speilet.


Anbefalte trafikkspeil

Trafikkspeil Polymir Rektangulær

- Trafikkspeil Polymir Rektangulær: Består av slitesterkt Polymir®-materiale for optimal synlighet. Speilet har hvit ramme med rød reflekstape for økt synlighet, og tilbys i flere størrelser tilpasset ulike behov. 

Trafikkspeil Universal 50cm

- Trafikkspeil Universal 50cm: Er kostnadseffektivt og lite plasskrevende, med diameter på 50 cm og 7 meters synsrekkevidde. Trafikkspeilet er tilgjengelig i sort eller rød ramme. Eller Gatespeil Universal, sirkulært speil med ramme  Det sirkulære speilet har en synsvinkel på 130 grader, og er tilgjengelig i flere størrelser og rammefarger. Perfekt for innendørs bruk i parkeringshus. 

Trafikkspeil Polymir Sirkulær

- Trafikkspeil Polymir Sirkulær: Laget i robust og uknuselig Polymir®-materiale, med diameter på 600 mm og ramme på 750 mm, er speilet er ideelt for områder med blindsoner. 

Gatespeil 800mm:

- Gatespeil 800mm: Designet for å forbedre sikten på uoversiktlige steder, er speilet ideelt for større områder og måler 80 cm i diameter. Trafikkspeilet leveres med festemidler for montering på rør. 

Gatespeil Universal, sirkulært speil med ramme

- Gatespeil Universal 400mm: Er et allsidig og prisgunstig speil, som leveres med ramme i sort, rød eller grønn. Perfekt for flere ulike bruksområder. 

Utkjøringsspeil Polymir 30cm

- Utkjøringsspeilet Polymir 30cm: Produsert i uknuselig Polymir®-materiale for høy holdbarhet, er trafikkspeilet ideelt for blindsoner i parkeringshus med dets diameter på 300 mm for korte avstander. 


Ved vurdering av ovennevnte faktorer, kan du finne det trafikkspeilet som best passer dine behov. Trafikkspeilene fra Polymir og Universal-seriene tilbyr en kombinasjon av robusthet, synlighet og brukervennlighet, som gjør dem til et utmerket valg for ulike bruksområder. Enten du trenger det for utendørs bruk i parkeringshus eller for å forbedre sikt i interne veier, kan du finne det rette produktet blant anbefalingene.Eldre innlegg Nyere innlegg